HTML

Amerikába mentem

Végre tényleg összejött minden! Ittvagyok 23 évesen, friss diplomával és teli ambícióval. Így valóra válthatom egy régi álmom. Irány Amerika! Ez lesz az Én történetem. Csak remélni tudom, hogy érdekes és élvezetes lesz ez az egész iromány mindenkinek! Az esetleges stilisztikai és egyéb hibákért előre is elnézéseteket kérem. Szokni kell még a dolgot!

Naptár

február 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Friss topikok

  • Ziebi: És most látom csak, már a családod is megvan...nem is értem...gondolom te sem. Mi a férjemmel jöt... (2008.09.29. 21:24) Amerika zárva!
  • Mono: Szia! O de sajnalom, mar mindnekinek bezengtem h jon egy fiu aupair :) Most mit fogsz csinalni? An... (2008.08.11. 02:35) Holnap követség
  • Suzy: Na szia Dávid! Most reggel már olvastam a kommentedet, de 8-ra kell mennem, szal rohanok. Viszont... (2008.07.12. 07:23) Röviden és tömören!
  • Belya: Gratulálok! Remélem jó lesz minden! (2008.07.09. 22:51) Ez hihetetlenül jó érzés!!!!!!!!
  • Suzy: Szia Dávid! Pontosan július 21-én indulok, 12.35-kor indul a gépem Ferihegyről, és amerikai idő s... (2008.07.04. 12:50) Csak röviden

2008.08.01. 20:15 SUNNY06

Amerika zárva!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos tartozok pár dologgal.

 

Mint ahogy azt látni lehet, nem túl rózsás a helyzet. Két hete voltam a követségen, ahol két óra várakozás után 7 másodperces beszélgetés után(inkább a konzul beszélt) megtagadták a vízumkérelmemet. Indoklás: AZÉRT, MERT JOGUNK VAN HOZZÁ!

 

Azt hittem felrobbanok. Ezért is nem írtam. Fellebeztem. Tegnap voltam újra. Kis túlzással, de a vizeletminta kivételével mindenhonnan vittem igazolást, hogy én haza fogok jönni. A vége az lett, hogy tegnap egy másik konzullal beszélgettem 15 percet, aki elmesélte, hogy azért nem tud nekem vízumot adni, mert fiatal és egyedülálló vagyok ezért nagy a kockázata, hogy kintmaradnék, meg különben is nem érti, hogy a nyelvtanulás hogy jön az au pairkedéshez. MOndtam neki, hogy szerinted az egy év alatt semmit se fog fejlődni a nyelvtudásom, meg nem fogok suliba járni!?

Megkérdeztem, hogy mi a garancia arra, hogy az a több ezer leányzó aki kiment már korábban nem jön össze valami amcsival és kurvára nem megy haza. és egy 20 évesnek mivel van több hazajövetelre sarkalló dolga, mint nekem.

5 komment


2008.07.17. 20:45 SUNNY06

Holnap követség

Mint azt a cím is mutatja, holnap megyek a nagykövetségre megigényelni a vízumomat. Remélem összeszedtem mindent, ami kelleni fog. Reggel irány az egyik MKB fiók, ahol befizetem a lóvét a vízumra. Majd megosztom veletek, hogy milyen volt.
 


Családdal azóta nem nagyon beszéltem. Várják, hogy meglegyen a vízum és küldik a repjegyet. Megnéztem neten, hogy merre is laknak. Azt kell, hogy mondjam, hogy BESZ@RÁÁS! Nagyon jó környék. Eszméletlen házak, sulik üzletek, meg minden ami kell. Rengeteg suli van a közelben, ami nekem is jó, mert van válsztási lehetőség, meg valószínű, hogy élet is lesz rendesen.

Dóritól kaptam egy csomó BLOG címet. Most meg kifolyik a szemem, mert találtam 3-at, ami nagyon tetszik, amiből kettő 10-11 hónapot ölel fel a harmadik meg egy teljes évet. Ő már hazajött. Ami az érdekes(nekem) ,hogy Ő 2007.szeptember 10-e körül jött haza. Én meg szeptember 8-án megyek. Csak egy évvel később. Ja és nem messze onnan, ahol Ő volt! Majd belinkelem őket. 

 

Majd mesélek a holnapi napomról!!

Üdv.
 

4 komment · 1 trackback


2008.07.10. 20:48 SUNNY06

Röviden és tömören!

Üdv mindenkinek!

Köszönöm szépen a jókívánságokat. Jól esett nagyon.

Szóval az van ügye, hogy megvan a családom. Tegnap a két ügynökség is visszajelezte a párosítást. Kintről küldik a papíokat én meg várom. mint a jógyerek. Ez a várás sokkal kellemesebb, mint az, amikor a családok jelentkezésére vártam. :)  Szóval most már csak a vízum és a repjegy kell. Ja meg ügye mint Zsuzsinak is  nekem is pakolni kell. Mondjuk az még korai lenne, de el kell kezdeni összeszedni minden cuccomat, mert ügye ez nem az a kategória, mint itthon, hogy valaki majd utánamhozza.

Ma volt az utolsó gyakorlati napom az irodánál. Szerencsére ez sikerült a legjobban!!! 10 napot voltam összesen és ma ki kellett menni egy bevásárlóközpont gyermekmegörzőjébe. Nos ebből azt sikerül kihozni, hogy 10-18-ig Dávidka játszott. De tényleg ilyen frankó helyen még nem voltam. Kipróbáltam mindent, ami csak volt. mondták is, hogy idáig én voltam az egyetlen("őrült"), aki mindent végigjátszott és kipróbált. MOndtam, hogy ha ezt máskor tenném,akkor érdekesen néznének rám, most meg igazoltan mászkálhatok össze-vissza derékig a szines golyók között.

Na mindegy nekem tetszett nagyon.

Most viszont megyek, mert egész héten gyakorlaton voltam, ma meg ügye végig játszottam és elvéradtam benne nagyon. Meg ügye sz@rul is aludtam egész héten, mert vártam, hogy visszahívjon a család.

Jóklegyetek! És várom a hozzászólásokat. 16-20-an olvassátok rendszeresen a blogom és ebből max 6 ember szólt hozzá.

By!

2 komment


2008.07.08. 23:17 SUNNY06

Ez hihetetlenül jó érzés!!!!!!!!

Megvan a családom!!!!!!!!!

 

Na de kezdem az elején. Annyi szívás és szenvedés után múlt szerdán hívott "D" az ügynökségtől, hogy nem tudja átküldeni a levelet, amit szeretne, merthogy megint jelentkezett egy család. Folyamatosan visszadobta a levelét. Kisebb szervezkedés és egyéb alternatív címek beiktatásával végül is megkaptam a levelet. "D" mondta, hogy ez azért nem vicces, mert ha esetleg írna a család, akkor azt se kapom meg és a ciki.
Ezért volt para, amíg haza nem értem. Amikor is látom, hogy kb 12 beérkező levelem van, így nem az én rendszerem a gáz. Megnéztem a "bonyodalmas" levelet és nagyon jónak ígérkezett. NY-közeli család 3 gyerek(16;12;8), akiket suliba kell vinni, meg haza, a többi szabadidő!
Nos, ahogy néztem a leveleim, láttam, hogy van egy ismerős, ugyanakkor ismeretlen feladótól is. A család írt és bemutatkozott és mondták, hogy hamarosan hívnak. Örültem neki, de csak módjával, mondván, hogy több ilyen hívást is várok még most is. Erre nem felhívtak még aznap este!? Tök meglepődtem. Kedves és barátságos szülők. Kb. kicsivel több, mint fél órát beszéltünk. Mondták, hogy minden stimmel velem, de elutaznak a hétvégére és csak hétfőn este érkeznek haza, így kedden tudnak újra hívni, mer az a szabály, hogy minimum 2X kell telefonon beszélni. A hétvége alatt jópár levél szaladgált kettőnk között. Kérdez felelek-et játszottunk.

Lényeg a lényeg, hogy ma felhívtak és mondták, hogy legyek én a kiválasztott. Úgyhogy holnap szólok az ügynökségnek és intézik is a papírokat. Vízum és repjegy... No meg pár száz személyes dolog beszerzése és szept. 9-én indulok is.

 

 

Most viszont megyek , mert hulla vagyok és holnap korán kelek.

 

Üdv mindenkinek!!!

3 komment · 1 trackback


2008.06.16. 20:52 SUNNY06

Csak röviden

Nos mivel továbbra se történt semmi érdemleges és említésre méltó dolog a kimenetelemmel kapcsolatban, ezért csak pár szó, hogy mégis mi van velem.
Ma voltam "folytatni" a gyakorlatomat. És a mai nap után kimondhatom, hogy túlvagyok a felén. Holnap még egy nap és akkor már csak négy van hátra. Azt majd a következő két hét  folyamán valamikor megcsinálom.
Család továbbra se hívott, nem is jelentkezett. Valaki nem akar befogadni :)
Na mára ennyi, mert iszonyat fáradt vagyok. Kicsit tömény volt a mai nap.
Üdv mindenkinek

3 komment


2008.06.03. 17:22 SUNNY06

Nagy 0

Üdv!
Továbbra sincs semmi. Múlthéten megint írtak, hogy majd hívnak és várjam őket. Most már jó, mert két hívást is kell várnom. A legutóbbi SF-tól 30 kilométerre egy zseniálisan jó helyen lett volna, egy Sunnyvhale nevezetű helyen. Nem is fájdítom tovább a szívem.

Kezdem elveszteni a türelmemet. Mondták, hogy nem egyszerű a dolog, meg, hogy olyan 3 hónap a dolog, amíg egy fiú kijut, de azt is mondták, hogy ez idő alatt több családot hoznak, akikkel beszélni is lehet, nem csak várni rájuk. Megnéztem, hogy elvileg 3.25 én ment ki tényleg a papírom. Rá egy hónapra jelentkezett az első család, akiket ügye visszautasítottam. Azóta, meg semmi sincs, csak ígéretek, hogy majd hívnak.

Dórinak javasoltam, hogy kezdjen el Ő is a neten keresgélni magának családot. Nem kell elkiabálni, de úgy néz ki, hogy alakul a dolga. Mindenki szorítson neki!!!!
Azon kezdtem el gondolkozni, hogy, ha júli végéig továbbra se történik sehol semmi, akkor átteszem a blogom a LONDONBAMENTEM.BLOG.HU-ra. Mondjuk akkor tényleg nagyon csalódott leszek. Anglia is jóhely, de mégse amerika.
Na jóklegyetek!

Szólj hozzá!


2008.05.28. 18:41 SUNNY06

Egyenlőre semmi

Halihó!
Egyenlőre semmi fejlemény. Ill. csak annyi, hogy múlthéten jelentkezett egy család, hogy várjam a hívásukat. Azóta is azt várom. Nem hívtak, nem írtak, úgyhogy kijelenthetem, hogy nem megyek hozzájuk Phoenixbe. Úgy gondolom, hogy nem ez volt az én családom. Remélem nemsokára tényleg jelentkezik valaki, aki fel is hív és esetleg normálisak is.
Köszi az érdeklődést. Látom, hogy egy biztos 17-20 fős kis csapat naponta látogatja az oldalam. Bocsi, hogy ilyen ritkán írok még, de szerintem ez érthető. Viszont, ha egyszer tényleg beindul, akkor ígérem bőségesen ellátok mindenkit.
Üdv

Szólj hozzá!


2008.05.18. 22:20 SUNNY06

Semmi a köbön.

Bocsi, hogy felcsigáztam a hangulatot, de téves riadó történt sajnos. Nagyon nagyon SAJNOS.
Az történt, hogy felhívtak az ügynökségtől, hogy jelentkezett egy család, akik írták, hogy tényleg nagyon tetszik nekik a papírjaim és szeretnének felhívni.  CA SD. Kicsit nagyon jó lett volna.
Most mint láthatjátok feltételes módban van minden, ami azért van, mert kb 5 perc múlva visszahívtak, hogy bocsi, de lassan tölt a szerverről a gépük és írtak is egy másik levelet, hogy menet közben találtak valakit. Annyi történt, hogy nem nagyon vették figyelembe, hogy nálunk 3, vagy 4 napos ünnep van és nem dolgozik senki. Annyira dühít a dolog, mert ha tudok válaszolni a levelükre, akkor legalább az esély meg lett volna, de így az se.

Szóval így jártam.
Viszont a héten túlvagyok 40 óra gyakorlaton. Hamarabb elment, mint gondoltam volna. Igaz, hogy nap végére nagyon elfáradtam, de jó volt. Még van hátra 60 óra. Idővel az is meglesz.
Mostanra ennyi.
Ja mégvalami. Egy kis BLOG ajánló: http://sandrinesmith.freeblog.hu/

1 komment


2008.05.08. 18:53 SUNNY06

Akkor háromra szorítson nekem mindenki! 1...2...!!!!!

Majd jövök és mesélek

1 komment


2008.05.07. 22:46 SUNNY06

Kritika

Kedves sorstárs/blogtárs Dóri szóvá tette, hogy miért is nem mentem az első családhoz, aki jelentkezett.
Dóri mondta:

"Neked Dávid,egyenlőre nem mondok semmit, haragszom rád! Ilyen lehetőséget elutasítani,legközelebbi családnál majd pelenkázhatsz,hallgathatod a nyafogást stb. Ha még van rá lehetőséged jobban tennéd ha azonnal utaznál ahhoz a családhoz.Még ezer érvem szólna mellettük,de nem is ragozom tovább.Én kapnék egy ilyen családod!!!"
Válaszom rá:
"Ez szép és jó, csak az a bibi, hogy egy utolsó pi%$ányi faluban laktak. és 100 km-es körzetben semmi sincs. Ezt úgy értsd, hogy SEMMI. Anyuka is elmondta, hogy a mostani au-pairnek is ez volt a legnagyobb baja. Rengeteg szabadideje volt, de nem tudta kihasználni, mert nem volt hová menni. Ny-ba is csak vasárnaponként mehettem volna. Mindenki akivel beszéltem és élt kint, vagy most is kint él azt mondta, hogy jól döntöttem. Csak nagyobb városba érdemes menni.
Ha egyszer kimegyek és rászánom az egy évet, akkor nem szeretném magam tököndöfni az unalomtól, mert nem tudok semmit se csinálni. Akkor már látni is akarok valamit."

Szólj hozzá!